Download Button

THIS IS AN IMAGE ZOOM

IMAGE ZOOM => ON MOUSEOVER
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΣΟΡΑ ΣΑΣ
PZ3 demo #2

Ο βολικά άπειρος

Κέζα Λώρη
Είναι παράξενο που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι παράξενο γιατί έχει διαπράξει άλλα, σοβαρότερα αδικήματα. Διέπραξε ας πούμε το έγκλημα της ελλιπούς ενημέρωσης: είχε βουίξει η χώρα από την προοπτική του διψήφιου ελλείμματος αλλά ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτε. Φερόταν ωσάν οι προβλέψεις να μην προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά από κάποιον αστρολόγο. Διέπραξε επίσης το έγκλημα της κακής μαγειρικής: έβαλε πολύ μπέικιν πάουντερ στα στατιστικά και παραφούσκωσαν. Του αποδόθηκε σκοπιμότητα στους χειρισμούς του. Διέπραξε επίσης το έγκλημα της προπέτειας: έσπευσε να δανειστεί με δυσβάσταχτους όρους χωρίς να εξετάσει άλλες προοπτικές. Ήθελε σώνει και καλά να έρθει στα γρήγορα το ΔΝΤ. Το τελευταίο έγκλημα, για το οποίο κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι το έγκλημα της μυστικοπάθειας. Πήρε δηλαδή το περιλάλητο σιντί με τα ονόματα καταθετών στην ελβετική τράπεζα και κατάπιε τη γλώσσα του. Δεν είπε τίποτε, μα τίποτε στον προϊστάμενό του. Κι επειδή ο προϊστάμενός του ζούσε σε πλήρη απομόνωση, δεν έμαθε ποτέ ότι ένας τραπεζικός υπάλληλος κάπου στην Ευρώπη υπέκλεψε στοιχεία… και τα λοιπά και τα λοιπά. Ο προϊστάμενός του δεν διάβαζε εφημερίδες, από τις οποίες ο κόσμος όλος είχε μάθει για τη λίστα, όπως είχε μάθει από το καλοκαίρι του 2009 για το διψήφιο έλλειμμα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπήρξε ένας άπειρος υπουργός. Όταν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο η θητεία του στην «πολιτική» περιοριζόταν στην ανάδειξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Θέλησε εντούτοις να διοικήσει χωρίς να ακούει κανέναν. Το λένε πρώην υπουργοί, ότι διαρκώς βρίσκονταν προ εκπλήξεων. Ο υπουργός και ο προϊστάμενός του έπαιρναν αποφάσεις, εξέδιδαν ανακοινώσεις και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ τα μάθαιναν από τα μέσα ενημέρωσης. Σε μια κρίσιμη περίοδο λάμβαναν αποφάσεις χωρίς να ρωτούν κανέναν. Τους κακόπεφτε ένα διευθυντήριο από έμπειρους συναδέλφους (οι οποίοι να είναι πολιτικοί και ταυτόχρονα να σκαμπάζουν από δημοσιονομικά). Πιστεύει κανείς ότι ο πρώην υπουργός πήρε τη λίστα μόνος του, την παραποίησε μόνος του, έγραψε σε ένα χαρτάκι μόνος του δέκα τυχαία ονόματα για να ελεγχθούν και μετά από αφηρημάδα την ξέχασε; Πιστεύει κανείς ότι όλα έγιναν για τις εξαδέλφες, ενώ στη λίστα υπήρχαν και άλλοι συγγενείς πολιτικών; (Η μία σύζυγος: «Πού να σ’τα λέω Γιάννο μου, είχα ξεχασμένο ένα εκατομμύριο για τα παιδιά». Η άλλη σύζυγος: «Γιώργο μου, να αγιάσει η αγιαστούρα τους, άγιοι πατέρες, άγιοι»). Πιστεύει κανείς ότι ήταν τόσο ανίκανος ο πρώην υπουργός ώστε να αφήσει αφορολόγητες αυτές τις καταθέσεις και άλλες καταθέσεις, από συγγενική αγάπη; Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπήρξε ένας βολικά άπειρος υπουργός. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει ένας βολικά άπειρος κατηγορούμενος. Αραγε θα θυσιαστεί ή θα προτιμήσει να κελαηδήσει;

Το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο «Υγεία»


Τραυματίσθηκε στον γοφό ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε με αεροσκάφος αεροδιακομιδής (όπως είπε η οικογένειά του) στο «Υγεία» στην Αθήνα για ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, προκειμένου εν συνεχεία να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Πέμπτη το πρωί. Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στα Χανιά, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στην Αθήνα. (σελ. 12)

Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, σημείωσε αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ 

Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του, δήλωσε την Πέμπτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου(σελ.3)


Βατικανό: Απαγορεύονται οι...πιστωτικές κάρτες

Μετρητά θα πρέπει να έχουν πλέον μαζί τους και να χρησιμοποιούν όσοι επισκέπτονται την Αγία Εδρα, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιταλίας να αναστείλει από 1ης Ιανουαρίου και μέχρι...νεοτέρας τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες εντός της εδαφικής επικράτειας του Βατικανού. (σελ.8)

Συρία:Νέες αιματηρές αεροπορικές επιδρομές

Η Ινδία κάλεσε τον πρεσβευτή του Πακιστάν για να διαμαρτυρηθεί μετά το θάνατο δύο Ινδών στρατιωτών στο Κασμίρ και την «απάνθρωπη και προκλητική συμπεριφορά» των Πακιστών στρατιωτών, όπως ανέφερε το Νέο Δελχί. Η ινδική πλευρά αναφέρει ότι η σορός ενός από τους δύο στρατιώτες βρέθηκε ακρωτηριασμένη κοντά στο σημείο της συμπλοκής. «Ο πρεσβευτής του Πακιστάν κλήθηκε για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών» ανέφερε την Τετάρτη ο Ραντζάν Ματάι, εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Α.Κ.Αντονι χαρακτήρισε απάνθρωπη τη μεταχείριση από τον πακιστανικό στρατό των δύο στρατιωτών. «Θα μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες μας στην πακιστανική κυβέρνηση και ο γενικός διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έχει επαφές με τον πακιστανό ομόλογό του. Θα παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση» επισήμανε ο Αντονι. (σελ.6)

Ελβετία: Ενοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις γυναίκες

Την ώρα που οι σχέσεις της Κίνας και της Ιαπωνίας δοκιμάζονται από την διπλωματική ένταση σχετικά με τα αμφισβητούμενα νησιά Ντιαόγιου (για το Πεκίνο) ή Σενκάκου (για το Τόκυο), οι δύο χώρες ετοιμάζονται να αποκτήσουν υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη. Πρόκειται για αεροπλάνα τύπου drones, όπως αυτά που συστηματικά χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείς τόσο ως κατασκοπευτικά όσο και ως βομβαρδιστικά στο μέτωπο Αφγανιστάν/Πακιστάν. Οι μεν Κινέζοι θα τα κατασκευάσουν «κλωνοποιώντας» τα αντίστοιχα αμερικανικά, οι δε Ιάπωνες θα αγοράσουν από ένα έως τρία απευθείας από τις ΗΠΑ. Και οι δύο χώρες διαβεβαιώνουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά για την συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο πολλοί αναλυτές σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να μπορούν να μεταφέρουν βόμβες, ένα ενδεχόμενο που προκαλεί εύλογη ανησυχία σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στην Ιαπωνία, άρτι θριαμβεύσας στις εκλογές, ο εθνικιστής νέος πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε έχει δεσμευτεί ότι θα αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ξυπνώντας μνήμες από το ζοφερό μιλιταριστικό παρελθόν της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Και στην Κίνα ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι σύντομα θα κάνει δοκιμαστικές πτήσεις ενός «κινεζικής κατασκευής» μη επανδρωμένου αεροπλάνου, το οποίο, κατά αναλυτές, θα μπορεί να πετάξει μέχρι το Γκουάμ, όπου οι Αμερικανοί κατασκευάζουν στρατιωτική βάση στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής τους για αυξημένη παρουσία στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό.(σελ.10)

Ελβετία: Ενοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις γυναίκες

Στην εξόφληση παλαιών χρεών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προς τους φαρμακοποιούς, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά. Τα ποσά που θα αποδοθούν θα υποστούν «κούρεμα» 3,5%. Σε πρώτη φάση, θα δοθούν 164 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν οφειλόμενα του ΟΠΑΔ, ενώ εκκρεμεί η εξόφληση επιπλέον 130 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν οφειλόμενα των λοιπών Ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ. Εν τω μεταξύ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ από τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, η εφαρμογή του νέου συστήματος e- prescription. Πρόκειται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, με την εφαρμογή του συστήματος να ξεκινάει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. « Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών όπου πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σαλμάς. (σελ.10)

Μειώνονται οι τιμές 1.200 φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας

Περαιτέρω μείωση στην τιμή 1.200 φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας, επομένως και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων, φέρνει το νέο δελτίο τιμών. Στο 10% ανέρχεται η μεσοσταθμική μείωση στις τιμές των φαρμάκων και αφορά 1.200 σκευάσματα ευρείας κυκλοφορίας, ενώ η εξοικονόμηση εκτιμάται στα 30 εκ. ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το υπουργείο Υγείας έως το τέλος του μήνα θα ανακοινώσει πάλι νέες τιμές για 12.000 φάρμακα, δηλαδή όλα όσα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, και αναμένεται να υπάρξουν νέες μειώσεις στο κόστος τους. Από εδώ και στο εξής το υπουργείο Υγείας θα εκδίδει νέο δελτίο τιμών φαρμάκων πλέον κάθε τρίμηνο, όπως απαιτεί η τρόικα, και είναι δέσμευση στο μνημόνιο στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στον τομέα της υγείας. «Πετυχαίνοντας τους στόχους της φαρμακευτικής δαπάνης, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο φάρμακο και στην αγορά να έχει σταθερούς κανόνες και ισορροπία», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς. Οι τιμές πέφτουν γιατί πρέπει να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη της χώρας μας. Φέτος πρέπει να μειωθεί κατά μισό δις σε σχέση με το 2012 και δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2,4 δισ. ευρώ. (σελ.8)

ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΒ 6

Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο κ. Κ. Μητσοτάκης


Το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο «Υγεία»


Τραυματίσθηκε στον γοφό ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε με αεροσκάφος αεροδιακομιδής (όπως είπε η οικογένειά του) στο «Υγεία» στην Αθήνα για ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, προκειμένου εν συνεχεία να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Πέμπτη το πρωί. Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στα Χανιά, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στην Αθήνα. (σελ. 12)